Den gang jeg købte en vildhest på en auktion i Texas

Det er en lidt vild historie. Og af en eller anden grund bliver den ikke mindre vild, efter jeg fortæller den igen og igen. Måske kender nogle af jer til den. Eller i hvert fald til noget af den. Men der er helt sikkert også nogle af jer som ikke gør. Her kommer den. Historien om den aften jeg købte en vildhest på en online auktion i Texas.


Jeg havde gået i et stykke tid og overvejet, om jeg skulle have en ny hest. En hest mere. Tankerne var umiddelbart på et føl. Eller i hvert fald en unghest. Så jeg kunne arbejde med den fra den var lille og selv lære den alt. Jeg var da også ude og kigge, og besøge på en lille quarter-hingst som var til salg. Den var sød og smuk. Men det var også det.

Jeg havde ikke den følelse som jeg ledte efter, og som jeg vidste jeg skulle have. Der gik lidt tid og jeg lagde tanken på hylden, og brugte i stedet min tid på at fokusere på Buddy.


Samme sommer mødte jeg for første gang Steven på en clinic i Danmark. Han skulle hjem til Texas et par dage senere, men jeg nåede lige at snakke og se ham i virkeligeheden, efter jeg havde fulgt med i hans arbejde med den vilde mustang over Facebook. Steven var en del af Mustang Makeover i Texas, hvor 100 udvalgte trænere, hver får uddelt en vild mustang. De har herefter 100 dage til at arbejde med deres hest, indtil de skal vise hvor langt de er kommet og hesten vil herefter blive solgt på auktion.

Efter nogle meget varme sommerdage i Danmark, rejste Steven tilbage til Texas og herefter glemte jeg lidt om mustangen. Jeg fulgte lidt med online med ikke det helt vilde. Indtil jeg blev fanget af hans øjne og han sind. Jeg så hvor rolig han var. Hvor god han var ved mennesker. Hvor langt han var kommet. Jeg så hvor langt Steven var kommet med ham og jeg håbede og bad til, han ville komme et godt sted hen.Hvor han ville blive sat pris på og hvor han ville få noget af det liv tilbage, som var blevet taget fra ham. Hans øjne var fulde af kærlighed og jeg følte det som om jeg kunne se lige igennem ham. Dagen hvor auktionen skulle finde sted, kom. En hurtig beslutning blev taget. Jeg kunne ikke bære, at han kom et dårligt sted hen. Så jeg skrev til Sharon, Stevens mor om hun ville byde på ham - for mig. Jeg havde 2000$. Det var et par timer inden auktionen. Jeg forestillede mig, at ville andre give mere end 2000$ for ham, så var det fordi de ville give ham et godt hjem. Og det var det jeg ville sikre mig.


Tiden kom og auktionen startede. Steven var ca. på i midten. Auktionsmanden snakkede med raketfart, og jeg forsøgte så godt jeg kunne at følge med. Hest efter hest kom ind og gik igen. Sharon var med på facetime. Endelig kom Steven ind med Prince. Jeg holdt vejret. Manden begyndte igen at snakke hurtigt og råbe tal op. Sharon sagde ingenting. Lynhurtigt røg prisen i vejret og jeg blev lidt ærgelig. Jeg ville faktisk gerne have haft ham.


Så råbte Sharon. 1800 $.

En bød 19.

Sharon råbte 2000§ $.Auktionsmanden snakkede hurtigt. Spurgte den anden der bød. Jeg kunne ikke høre hvad der skete. Pludselig slog han hammeren i bordet og råbte "sold for 2000$". Jeg trak ikke vejret. Hvad var der sket? Var det mig der havde fået ham? Tiden stod stille og jeg kunne ikke forstå det. Så råbte Sharon. "He's going to Denmark" og mit hjerte sprang et slag over. Jeg kunne ikke forstå hvad jeg lige havde gjort. Købt en uset, mustang på en auktion i Texas? Jeg smilte for mig selv. Sprang op af sofaen og dansede.


Jeg kunne ikke vente med at møde ham. Kramme ham. Få ham hjem og lukke ham på fold. Men først skulle jeg spare op til at få ham fløjet hjem. Jeg skulle til Texas og hente ham. Lære ham at kende. Men det er en helt anden historie.