• Theresa Vangsøe

Fantastiske glutenfri boller - perfekt til sandwich

Så er den her endelig - opskriften på de lækre glutenfri boller, jeg for efterhånden længe siden, bagte. De er bløde inden i og sprøde uden på, og smager fuldstændig fantastisk! Holder sig gode i flere dage og kan også nemt fryses. Det er en af de opskrifter ingen opdager er glutenfri. God bagelyst!



TIL 10 BOLLER


Ingredienser:


60 g olivenolie

6 dl. vand

10 g glutenfri tørgær eller 25 g frisk gær

1 æg

1 tsk. sukker

100 g glutenfri havremel

80 g glutenfri havregryn, gerne grovvalsede

170 g majsstivelse

120 g majsmel

1,5 tsk. salt

40 g loppefrøskaller

Æg + græskarkerner til drys

Fremgangsmåde:

Pisk loppefrøskallerne sammen med alle de våde ingredienser i 4 minutter. Bland alle de tørre ingredienser sammen og hæld i blandingen med loppefrøskaller. Pisk den ved højeste hastighed på røremaskinen i 10 minutter.


Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.


Forvarm ovnen til 230 grader.

Beklæd to bageplader med bagepapir og form 10 burgerboller ud af dejen. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Lad dem efterhæve i 30 min.

Bag bollerne til de er lysebrune ca 20-25 min.