Fantastiske glutenfri boller - perfekt til sandwich
Så er den her endelig - opskriften på de lækre glutenfri boller, jeg for efterhånden længe siden, bagte. De er bløde inden i og sprøde uden på, og smager fuldstændig fantastisk! Holder sig gode i flere dage og kan også nemt fryses. Det er en af de opskrifter ingen opdager er glutenfri. God bagelyst!

TIL 10 BOLLER
Ingredienser:
60 g olivenolie
6 dl. vand
10 g glutenfri tørgær eller 25 g frisk gær
1 æg
1 tsk. sukker
100 g glutenfri havremel
80 g glutenfri havregryn, gerne grovvalsede
170 g majsstivelse
120 g majsmel
1,5 tsk. salt
40 g loppefrøskaller
Æg + græskarkerner til drys
Fremgangsmåde:
Pisk loppefrøskallerne sammen med alle de våde ingredienser i 4 minutter. Bland alle de tørre ingredienser sammen og hæld i blandingen med loppefrøskaller. Pisk den ved højeste hastighed på røremaskinen i 10 minutter.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.
Forvarm ovnen til 230 grader.
Beklæd to bageplader med bagepapir og form 10 burgerboller ud af dejen. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Lad dem efterhæve i 30 min.
Bag bollerne til de er lysebrune ca 20-25 min.

