Glutenfri belgiske vafler

Belgiske vafler er aldrig noget jeg er vokset op med at få, det er faktisk aldrig noget jeg har smagt en alm. ikke-glutenfri variant af. Det er derimod noget jeg har kigget længselsfuldt efter, og ønsket at smage. En af de ting som jeg efter min allergi, var så ærgerlig over at jeg ikke have spist i kæmpe mængder, mens jeg kunne. Da jeg var færdig med at være ærgerlig, lavede jeg en glutenfri variant, som er den herunder. Opskriften er også i min kogebog "Glutenfri Jul".


Glædelig efterårs-mandag!Ingredienser:


4 æg

2,5 dl. mælk

90 g rørsukker

150 g fint rismel

60 g majsstivelse

1 tsk. bagepulver

100 g blødt smør + mere til stegning


Fremgangsmåde:


Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland rismel, majsstivelse og bagepulver sammen, og rør det sammen med ægge-/sukkerblandingen. Rør til sidst smørret i, og stil dejen til at hvile et lunt sted, mens vaffeljernet varmer op.


Når vaffeljernet er klar, smeltes en klat smør på hver plade, inden dejen hældes på. Bag vaflerne, til de er lysebrune, og lad dem køle lidt ned på en rist. Spis dem med sirup, is eller sukker.