Glutenfri brombærsnitter

Brombærsnitter er lidt ligesom hindbærsnitter. Den ene forskel er den tynde bund og top, og så selvfølgelig brombærmarmeladen i stedet for hindbærmarmelade. Jeg har lige nu fryseren fyldt op med brombær fra sommerens høst - vi har det største brombærkrat i haven. Det er en af de ting jeg oftes bruger de frosne bær til - at lave marmelade. Hvis jeg altså ikke laver bærtærter, for de er også gode!


Opskriften her er gennemtestet mange gange, bla. også af pigerne i stalden og jeg tror godt jeg tør sige at den er mere end godkendt!TIL 10 ALM. STR. SNITTER


Ingredienser:


Dejen

150 g fint rismel

75 g rørsukker

130 g koldt smør

1/2 æg


Marmeladen

200 g brombær

Rørsukker


Pynt

Flormelis

Vand

Glutenfri krymmel eller frysetørrede hindbær


Fremgangsmåde:


Rør rørsukker og rismel sammen. Skær det kolde smør i tern og rør det i mel/sukker blandingen til det får en smuldret konsistens.


Det skal ike formes til en dej endnu.

Kom ægget i og ælt hurtigt dejen sammen og form til en kugle.

Læg dejen på køl i 30-40 min. til den er til at arbejde med.


Når dejen er klar, deles den i to lige store dele. Drys lidt rismel på og rul hver del ud på et stykke bagepapir. I stedet for at rulle med en kagerulle direkte på rejen, kan du lægge et stykke bagepapir i mellem; det gør det nemmere. Rul dejen så den er ca. 3/4 mm. tyk.


Bag en plade af gangen ved 175 grader varmluft i 8-12 min.


Køl bundende helt ned, inden kagen samles.


Marmeladen kan laves selv eller købes færdig. Laves den selv kommes brombær (frosne eller friske) i en gryde og varmes langsomt op. Rør ofte i gryden og tilsæt evt. 1 tsk vand. Lad det simre til det har den rette konsistens. Smag til med lidt rørsukker.


Når bundene er afkøles, smøres et lag brombærmarmelade på den ene. Læg den anden bund over.


Rør en glasur sammen af vand og flormelis og spred den ud over kagen. Lad glasuren hvile ca. 40 sekunder, inden du drysser med krymmel, ellers vil de bare forsvinde ned i glasuren. Bruger du frysetørret hindbær, kan de drysses på med det samme🧁