Glutenfri doughnuts + tak for jer!

Først vil jeg takke for al den respons jeg har fået, på mit indlæg i går om psykisk vold. Jeg er totalt overvældet af al den kærlighed og støtte jeg har fået fra jer. Det styrker mig i min tro om, at det var det rigtige at gøre - at dele en så personlig og sårbar historie. Jeg er stadig igang med at svare på alle jeres varme beskeder og ærlige beretninger om jeres egne liv. Tak for at vi kan stå sammen.


Og så skal det handle om doughnuts. Mere præcist GLUTENFRI doughnuts. Som smager helt fantatsisk! Og de er slet ikke så svære at lave, som man forventer. Jeg havde i hvert fald troet, at det ville være en kæmpe proces. Men nej. Og de er tilmed SÅ gode!

Opskriften er lige her og er også til at finde i min første kogebog Ægte Glutenfri.


PS. Ægte glutenfri og Glutenfri Jul kan købes signeret direkte af mig. Bare send mig en mail.

Tykke doughnuts med kaffecreme sprøjtet ind i midten af dem. Hvis man kan lide kaffe og doughnuts, så kan man med sikkerhed også lide dem her. Start med at lave dejen, doughnutsene skal nemlig hæve i 2-3 timer før de skal i den varme olie.

TIL 6 DOUGHNUTS

Dejen:

45 g rørsukker

25 g smør eller plantesmør

2,25 dl. varmt vand

1,5 tsk. tørgær

1/4 tsk. natron

1/2 tsk. salt

2 tsk. æblecidereddike

1 æg

60 g majsstivelse

6 g xanthan gum

120 g fuldkornsrismel + mere til udrulningen

165 g fint rismel

Cremen:

65 g æggeblommer

Korn fra 1/2 vaniljestang

30 g majsstivelse

15 g smør eller plantesmør

2,5 dl. mælk eller plantemælk*

50 g rørsukker

20 g kaffebønner

Andet:

1 liter rapsolie

100 g rørsukker

* Bruger du havremælk, brug da en glutenfri

Rør alle ingredienser sammen til dejen på røremaskinen på fuld styrke. Kør dejen i 5 minutter til den er smidig og elastisk.

Hæld det ekstra rismel ud på borden og ælt dejen her på. Brug så meget rismel som nødvendigt, for at dejen bliver let at håndtere, men samtidig så lidt som muligt.

Fold dejen over sig selv, ælt den forsigtigt og rul den herefter ud til den er 3 cm. tyk.

Stik 6 doughnuts ud af dejen og klip en frysepose op, som lægges hen over dem. Lad dem hæve til næsten dobbelt størelse 2-3 timer.

Lav cremen mens doughnutsene hæver.

Hæld mælken op i en gryde sammen med halvdelen af rørsukkeret. Tænd for blusset og tag gryden af varmen, straks mælken begynder at koge.

Knus kaffebønnerne groft og hæld dem i gryden med mælken. Sæt låg på og lad dem trække i 30 min.

Pisk æggeblommerne, rørsukker, vaniljekorn og majsstivelsen sammen.

Når mælken og kaffebønnerne har trukket i 30 min. sigtes bønnerne fra og kasseres. Hæld lidt mælk i blandingen med æggeblommerne og rør det sammen.

Sæt gryden over blusset igen og varm op til den simrer. Hæld så ca. halvdelen af mælken over i æggeblommerne og rør sammen. Hæld denne blanding tilbage i gryden, kom smøret i og pisk til cremen når den rette konsistens. Den skal være 80 grader før den er færdig.

Sæt den på køl til den er blevet helt kold, og kom den så i en sprøjtepose med en aflang tyl i.

Når doughnutsene har hævet sig store og tykke, hældes rapsolien i en gryde og varmes langsomt op, til den når 175 grader.

Sænk en doughnut her ned af gangen og kog den 2 minutter på den ene side, vend den om og lad den koge endnu 1 minut på den anden side.

Lad dem dryppe af på en rist i et par minutter og vend dem herefter i rørsukkeret.

Skær et lille hul med en skarp kniv, på siden af hver doughnut og sæt tyllen i sprøjteposen herind.

Sprøjt så meget creme der ind som der kan være.