• Theresa Vangsøe

Glutenfri koldthævede boller

Herhjemme bliver der i disse dage bagt en hel masse boller. Jeg er begyndt med koldthævning, så de fleste deje laver jeg sent om aftenen, og sætter på køl til næste dag. Jeg lavede juice i går og har noget pulp som var tilovers. Det tror jeg at jeg skal have i min næste portion boller.


De her boller er voldsomt gode og smager overhovedet ikke glutenfrit. De er sprøde udenpå og bløde indeni. Perfekt som en frokostbolle.


TIL 10 BOLLER


Ingredienser:


45 g majsstivelse

100 g fuldkornsrismel

65 g boghvedemel

70 g sorghummel

50 g glutenfri havremel

130 g glutenfri havregryn

30 g loppefrøskaller

4 g glutenfri tørgær

2/3 dl. olivenolie

2 tsk. salt

6,5 dl. lunkent vand


Fremgangsmåde:


Pisk loppefrøskaller og vandet sammen på høj hastighed på røremaskinen i 4-6 minutter.


Lad det hvile mens alle de tørre ingredienser blandes sammen.


Tænd for røremaskinen på lav hastighed og tilsæt de tørre ingredienser sammen med olivenolie. Når dejen er ensartet, skrues røremaskinen op på fuld styrke og den skal røres her i 6 minutter.


Flyt dejen til en skål og beklæd den med en viskestykke. Stil på køl natten over.


Beklæd to bageplader med bagepapir og form 10 boller. Pensl bollerne med vand.


Forvarm ovnen til 220 grader alm. ovn.


Bag bollerne 20-30 min. De skal være hule når du banker dem i bunden. De må gerne have taget en del farve.





1 kommentar