Koden til glutenfrit brød med lufthuller

Brødet her under, blev bagt i forbindelse med min første kogebog. Efter flere forsøg på det brød jeg forgæves havde prøvet at skabe, så skete det her. Og jeg er helt med på at det lyder skørt i normale menneskers ører det her, men følesen, kunne jeg forestille mig, var lidt som at vinde i lotto. Hold nu op, hvor blev jeg helt åndsvagt glad. Prøv lige at se de der lufthuller!Jeg har samlet fem gode huskeregler, der er gode at have med i overvejelserne når man vil bage et brød eller boller med lufthuller. Udover disse "regler" er der to ting, som jeg også syntes er vigtige. Det gælder ikke kun for bagning af brød med lufthuller, men helt generelt når man bager glutenfrit.


Følg altid ingredienslisten til punkt og prikke. Samt fremgangsmåden. Med glutenfrit bagværk er det svært at erstatte og eksperimentere syntes jeg. OG giv ikke op!Flutes fra min første bog " Ægte Glutenfri"1- LOPPEFRØSKALLER OG VAND skal piskes sammen alene, inden resten af ingredienserne kommes i. Denne piskning gør at lufthullerne kan finde sted.


2- RØREMASKINEN skal i brug. Og det kan desværres ikke gøres med en håndmixer. I hvert fald, vil det ikke give et ligeså godt resultat.


3- TID. Noget af det vigtigste er at tingene bliver pisket længe nok, da denne piskening er med til at skabe lufthullerne i brødet. Det er særligt vigtigt at loppefrøskallerne og vandet, får lov at blive pisket længe nok.


4- HÆVNING FØR. Før dejen formes til boller eller brød skal den ofte have tid til at hæve. Hæver dejen på køl, nedsættes tiden pga. kulden og dejen skal derfor have længere tid til at hæve, i forhold til hvis man satte den til hævning på køkkenbordet.


5- HÆVNING EFTER. Når dejen har hævet, skal man være meget forsigtig med håndteringen, da lufthullerne hurtigt kan blive ødelagt. Af denne grund, hæver jeg ofte længere tid efter formning af brød/boller end før.