Min søndag og noget om to-do lister

Klokken er 14.35 og jeg sidder i sofaen og skriver. Det har jeg gjort næsten hele dagen, efter jeg kom hjem fra Silkeborg i morges. Jeg har været ved at sætte mig ind i en masse teknisk, som jeg absolut ikke har styr på, eller ret meget forståelse for. Men der er jo ikke andre til at gøre det hehe.Jeg har fået lavet en hel del ting i dag. Det har i hvert fald ikke været en af de afslappende netflix-hele-dagen søndage, som jeg plejer at have. Men det var lige sådan en søndag jeg har haft i dag, jeg havde brug for at have. Sådan en søndag hvor jeg fik ordnet en masse ting, som jeg i lang tid har udskudt, og ikke har kunnet komme igang med. Som bla. det blog-tekniske. Det kræver altid noget ekstra at få lavet sådan nogle punkter på to-do listen, fordi jeg ved at jeg skal til at sætte mig ind i noget, der er et helt fremmed sprog for mig. Men det er jo ikke ligefrem fordi det forsvinder, bare fordi jeg udskyder det. Desværre hehe. Derfor er det virkelig rart endelig at have fået det gjort.

Jeg fik lavet en mail-tilmeldingsboks og skrevet min første nyhedsbrevs-mail. Det kunne jeg til gengæld godt finde ud af. Det er en af de ting jeg i lang tid gerne har villet gøre og det er bare så dejligt der nu er styr på det!


Noget af det jeg har brugt lang tid på at lære, det er at skrive to-do lister som er realistiske. Jeg ved ikke hvordan jeg altid formår og helt ærligt tror, jeg kan komme i mål med, cirka 10 gange så meget som jeg normalt når på en dag. Som om to-do lister giver en flere timer i døgnet. Det gør de jo så bare ikke lige. Jeg ender altid med at nå maks halvdelen og så få dårlig samvittighed over ikke at have nået resten.


Det er jo ikke helt det der er meningen.Så jeg er begyndt at gøre noget nyt. Jeg er begyndt at dele mine lister op. I hvad jeg SKAL nå og hvad jeg gerne VIL nå. F.eks skulle jeg i dag nå at kigge rettelser igennem på den nye bog, hvor jeg godt kunne vente med at redigere billeder til årsopgaven. På den måde bliver jeg også bedre til at prioritere, hvad jeg går igang med først. Ellers er det nemt at begynde med det man syntes er sjovest, og så bliver de mindre sjove ting bare udskudt.


Men måske det allervigtiste: Skriv ting på som du allerede har gjort den dag, hvis du skriver listen senere på dagen. Det er bare en hel særlig følelse at sætte et flueben. Skriv også på at du har gået en tur eller været i bad. Selvom det måske ikke er det man forbinder med en to-do liste, så er det mindst ligeså vigtigt at huske at gøre de ting.


Her er listen over de ting jeg nåede i dag:


- Lavet min første surdej + taget billeder

- Fået vasket tøj

- Skrevet et surdejs-indlæg

- Fået idéer til nye indlæg og skrevet dem ned

- Husket af få spist og drukket nok vand

- Været udenfor

- Solgt en bog

- Skaffet mig en ny vagt

- Læst den redigerede kogebog igennem og sendt retur med rettelser til grafikeren

- Var ved hestene


Her er listen over de ting jeg endnu ikke har fået lavet, men som heller ikke hastede i dag:


- Redigere alle billederne til årsopgaven

- Rette den skriftlige del af årsopgaven igennem

- Bage brød

- Købt foder + sendt dækkener til vask

- Begynde på video til årsopgave

- Lægge tøj sammen


På den måde får man følelsen af at have nået det man skulle, og på samme tid har man de ting man gerne vil have ordnet/de ting som er ude i fremtiden, på et stykke papir og ude af hovedet. Så kan man altid tage listen frem dagen efter, eller hvornår man nu skulle få tid til at starte.