Opskrift på de bedste glutenfri æbleskiver

Jeg ved det er noget nær umuligt at skaffe glutenfrie æbleskiver i år, så for at I alle får muligheden for at få opskriften på de bedste jeg nogensinde har bagt, har jeg besluttet at dele opskriften her. Den er fra min kogebog "Glutenfri Jul" som jeg lige nu har tilbud på.

Opskriften her er en sikker vinder og alle der har smagt æbleskiverne er helt vilde med dem. De er nemme at lave og kan fryses. De er godkendt, selv af dem i familien som spiser gluten til dagligt. God bagelyst!
Ingredienser:


3 æg

40 g sukker

1 tsk. vanilije

2 tsk. kardemomme

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

100 g fuldkornsrismel

110 g majsstivelse

50 g fint rismel

1 spsk. pulveriserede loppefrøskaller

Skal af 1 citron

1 stort æble

4 dl. mælk

100 g smør + mere til stegning


Fremgangsmåde:


Start med at dele æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Rør vanilje, kardemomme, salt, bagepulver, fuldkornsrismel, mansstivelse, fint rismel og pulveriserede loppefrøskaller sammen, g rør det i sukkerblandingen. Riv citronen, og skær æblet ud i små tern. Rør det i blandingen.


Varm mælk og smør i en gryde, til smøret smelter. Bland det med sukker-/melblandingen, og pisk til sidst æggehviderne stive, og vend i.


Varm æbleskivepanden op, og smelt lidt smør i hvert rum. Kom lidt dej i og så snart der er kommet en sprød skal, vendes de en kvart omgang og der kommes mere dej i. Gør dette til de er helt runde. Bag æbleskiverne, til de er lysebrune.