Opskrift på glutenfri kanelsnegle

Kanelsnegle er noget af de jeg bedst kan lide at bage. De går hele året, men særligt i de kolde vintermåneder er de et hit. Opskriften her er en jeg skrev for mange år siden efterhånden, men den er stadig ligeså god som første gang.


Og passer perfekt til weekenden som nærmer sig med hastige skridt. Vi får besøg af noget af familien på lørdag til julehygge og småkager og jeg glæder mig helt vildt. Jeg har brugt min dag i sengen med the og årsopgave-skrivning og en hulens masse vitaminer - så jeg kan blive rask i en fart. Det er min mor der har passet hestene for mig de sidste par dage, og jeg savner dem helt vildt. Jeg vil gå tilbage til at skrive på min årsopgave, for jeg har besluttet at det første udkast skal være færdig inden det nye år. Det går heldigvis den rigtige vej.
Ingredienser:


60 g smør eller plantesmør

13 g loppefrøskaller

1 1/4 dl. lunkent vand

1 æg

5 g glutenfri tørgær

50 g majsstivelse

80 g fuldkornsrismel

1/2 tsk. salt


100 g sukker

80 g smør eller plantesmør

1 tsk kanel


Fremgangsmåde:


Smelt smørret i en gryde. Bland det sammen med loppefrøskaller og vand. Rør i ca. 1 minut i hånden eller på røremaskine. Hæld alle de øvrige ingredienser i, og rør dejen i yderligere et par minutter, til den er let og ensartet.


Stil dejen til side, og lad den hæve i 1 1/2 time.


Rør ingredienserne til fyldet sammen med en håndmikser.

Når dejen har hævet sig flot og stor, drysses mel ud på bordet, og dejen rulles forsigtigt ud, til den er ca. 1 cm tyk.


Fordel fyldet ud på dejen og rul dejen sammen.

Beklæd to bageplader med bagepapir, og opvarm ovnen til 180 grader (varmluft).


Skær dejen ud til kanelsnegle og læg dem på bagepladerne. Bag sneglene i ca. 15-20 min.