Opskrift på glutenfri koldthævede havreboller - som alle elsker!

Her kommer den eftertragtede opskrift på de glutenfri havreboller. Jeg må ærligt indrømme, at det kom bag på mig hvor gode de egentlig blev. Og hvor mange som stadig spiser gluten, der var helt vilde med dem. De røg ret hurtigt her hjemme. Jeg har koldthævet dem hele natten og det tror jeg altså på, har en del at skulle have sagt. Her kommer opskriften:
TIL 10 BOLLER


Ingredienser:


26 g loppefrøskaller

70 g glutenfri havregryn

4 g glutenfri tørgær

2 tsk. salt

40 g majsmel eller boghvedemel

80 g fuldkornsrismel

20 g rørsukker

20 g olivenolie

5,5 dl. lunkent vand

190 g glutenfri havremel


+ En håndfuld glutenfri havregryn til drys


Fremgangsmåde


Loppefrøskaller og vand piskes sammen på høj hastighed i 5 min. Dette trick begyndte jeg på for mange år siden efterhånden, dengang jeg havde min gamle madblog. Det var med inspiration fra udenlandske madbloggere, som havde gjort det i mange år. Det giver struktur og luft i bollerne. Samtidig gør det at bollerne får det "skelet" som glutenholdigt brød har. Den sprøde skorpe og bløde midte.


Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt til loppefrøskalle-blandingen lidt af gangen. Start på lav hastighed og skru op som ingredienserne bliver til en dej.


Når dejen er ensartet, skrues op på middelhøj hastighed og den røres i ca. 5 minutter.


Hæld dejen over i en skål og bekæld den med et viskestykke. Sæt den i køleskabet og lad den stå natten over. 10-16 timer.


Når dejen har hævet, tages den ud af formen og formes til 10 boller. Sæt dem på to bageplader beklædt med bagepapir.


Pensl dem med vand og dyp dem i en skål med havregryn. Lad dem efterhæve mens ovnen varmer.


Bag i ovnen på 200 grader i 15 min. Skru ned til 190 grader og bag dem her til de er færdige. De skal være hule, når du banker dem i bunden. Ca. 15 min.