• Theresa Vangsøe

Opskrift på koldthævede og landtidshævede boller

Jeg bager ofte boller der er langtidshævede, da det giver helt vildt godt struktur i bollerne. Opskriften her, var dog lidt en fejl. Det var nemlig ikke meningen, at de skulle blive SÅ lækre og med så store lufthuller. Grunden var at jeg glemte dejen i køleskabet, og den derfor stod der i to døgn. Det var ikke meningen, men efter jeg så resultatet, er jeg begyndt bevidst at gøre det igen og igen. For se lige de her boller. De er enormt lækre. Og så er de endda glutenfri!



TIL 10 BOLLER


Ingredienser:


45 g majsstivelse

100 g fuldkornsrismel

35 g boghvedemel

100 g sorghummel

70 g glutenfri havregryn

100 g glutenfri havremel

30 g loppefrøskaller

4 g glutenfri tørgær

2/3 dl. olivenolie

2 tsk. salt

8 dl. lunkent vand

1 dl. glutenfri surdej eller vand (disse er bagt med vand)


Fremgangsmåde:


Pisk loppefrøskaller og vandet sammen på høj hastighed på røremaskinen i 4-6 minutter.


Lad det hvile mens alle de tørre ingredienser blandes sammen.


Tænd for røremaskinen på lav hastighed og tilsæt de tørre ingredienser sammen med olivenolie. Når dejen er ensartet, skrues røremaskinen op på fuld styrke og den skal røres her i 6 minutter.


Flyt dejen til en skål og beklæd den med en viskestykke. Stil på køl i to døgn.


Beklæd to bageplader med bagepapir og hæld dejen ud på et meldrysset bord. Pas på med håndtering af dejen, den skal være så mild som muligt, så lufthullerne ikke bliver slået ud af dejen. SkærPensl bollerne med vand.


Forvarm ovnen til 220 grader alm. ovn.


Bag bollerne 20-30 min. De skal være hule når du banker dem i bunden. De må gerne have taget en del farve.


1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle