Opskrift på verdens bedste brød - glutenfri focaccia. Smagsprøve på kogebogen.

Det er ved at være virkelig lang tid siden, at jeg sidst har skrevet et indlæg. Jeg har brugt det meste af min sommer på at skrive på den nye kogebog, men også en hel del andre ting har fyldt. Vejret har været perfekt skrivevejr, og hestene nyder vidst også blæsten og den manglende sol. Men nok om det.


Det skal handle om brød. Det bedste glutenfrie brød jeg nogensinde har både smagt og bagt. Og jeg har ellers bagt VIRKELIG meget brød skal det lige siges. Det her er sådan et brød man bare kan spise, uden at skulle varme eller komme en hel masse på. Sådan et man glemmer er glutenfrit. Der er mega nemt at lave og som smager ligesom man husker alm. brød smager. Opskriften er til kogebogen, men da efterspørgslen har været så enorm, har jeg valgt at dele den her inden.TIL 2 FOCACCIABRØD


Dejen:

5 dl. Vand ca. 37 grader varmt

1 1/4 dl. mælk ca. 37 grader varmt

30 g olivenolie

1 spsk. honning

40 g loppefrøskaller

75 g fuldkornsrismel

35 g polenta

180 g fint rismel

120 g majsmel

1,5 tsk. salt

20 g frisk glutenfri gær

1 æg


Pynt:

Et har håndfulde cherrytomater, skåret i halve

Flagesalt

Frisk rosmarin

Olivenolie


Fremgangsmåde:


Bland alle melsorterne sammen med salten og stil til side.


Rør gæren ud i vandet og mælken, olivenolien samt honningen. Hæld loppefrøskallerne i samt ægget og rør på høj hastighed på røremaskinen i ca. 3 minutter.


Hæld de tørre ingredienser i loppefrøskalleblaningen og rør dejen på højeste hastighed i ca. 3 minutter.


Beklæd to forme med bagepapir og smør med olivenolie. Jeg brugte en bradepande og formede et aflangt brød og brugte en mindre firkantet form til resten af dejen.


Fordel/form dejen til to brød, med en tykkelse på ca. 2 cm. Prik huller i brødene med en finger, ligesom ved alm. focaccia. Beklæd dem med film og lad dem hæve et lunt sted i to timer.


Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.


Pensl brødene med rigeligt olivenolie. Fordel tomaterne på brødene og tryk dem ned. Prik igen huller i brødene med en finger. Drys med flagesalt og rosmarinstænger.


Bag brødene en af gangen, til de har taget farve. 20-30 min afhængigt af størrelsen på brødet.


Lad det køle lidt ned og spis derefter.

Kan fint holde sig et par dage og kan også fryses.