• Theresa Vangsøe

Opskrift under afprøvning - glutenfri surdejsboller

Dette er mit første forsøg på glutenfri surdejsboller. Den allerførste opskrift. Og tøj de blev gode! De er bagt med min surdej som jeg startede for en lille uges tid siden. Hvis I vil bage med og komme med feedback, ville det være helt fantastisk.




TIL 10 BOLLER


Ingredienser:


40 g majsstivelse

100 g fuldkornsrismel

60 g boghvedemel

70 g sorghummel

60 g glutenfri havremel

130 g glutenfri havregryn

30 g loppefrøskaller

4 g glutenfri tørgær

2/3 dl. olivenolie

2 tsk. salt

50 g glutenfri surdej

6 dl. lunkent vand

Evt. 100 g knækkede glutenfri havrekerner

Fremgangsmåde:


Pisk loppefrøskaller og vandet sammen på høj hastighed på røremaskinen i 4-6 minutter.


Lad det hvile mens alle de tørre ingredienser blandes sammen.


Tænd for røremaskinen på lav hastighed og tilsæt de tørre ingredienser sammen med olivenolie. Når dejen er ensartet, skrues røremaskinen op på fuld styrke og den skal røres her i 6 minutter.


Flyt dejen til en skål og beklæd den med en viskestykke. Lad den hæve et par timer eller natten over.


Beklæd to bageplader med bagepapir og form 10 boller. Pensl bollerne med vand.


Forvarm ovnen til 220 grader alm. ovn.


Bag bollerne 20-30 min. De skal være hule når du banker dem i bunden. De må gerne have taget en del farve.

0 kommentarer