Projekt glutenfri surdej - dag 3

Så er vi nået til dag 3 i den glutenfri surdej! Det går allerede stærkt! Indtil videre lever min stadig. Den ændre sig rigtig meget fra dag til dag. Og jeg er virkelig begyndt at glæde mig til at bage med den. Jeg har været lidt igang med at skrive ned til opskrifterne. Surdejen lugter lidt surt og der er begyndt at komme bobler i den. Det er lidt vildt hvor fin den er blevet.


En af jer skrev og tilføjede at det var en god idé at sørge for at skrabe surdejsresterne ned fra siderne i glasset, så dette ikke begynder at mugne. Så det er jeg begyndt at gøre!Billede 1 er surdejen i morges, inden jeg rørte i den. Da var den ret tør og slet ikke flydende. Efter jeg ved middagstid rørte den godt igennem med en dejskraber, blev den rigtig tynd og der begyndte at komme en hel masse luftbobler. Det er billede 2 og 3. Der lå simpelthen en masse væske i bunden af glasset, som efter jeg rørte i surdejen, gjorde at surdejen blev flydende igen.


Det er ikke nødvendigvis sådan din surdej ser ud nu. Det kommer an på hvilken type mel du brugte, hvilken temperatur der er hvor surdejen står og hvor mange bakterier der får lov at komme ned i glasset. Så ingen grund til at blive bekymret, selvom din måske arter sig anderledes.


Bare der er bobler en gang i mellem, enten i toppen eller når du kigger en af siden af glasset.


Hvad skal jeg gøre i dag?

I dag skal du røre i surdejen, ligesom de andre dage. Som tidligere nævnt er det vigtigt at skrabe den dej ned, som er kommet op på siderne af glasset. Rør gerne med en dejskraber. Rør kun en enkelt gang, selvom det er fristende at gøre flere gange. Det syntes jeg i hvert fald selv det er.