• Theresa Vangsøe

Saltede nutella cookies

Det er tirsdag og tirsdag er den perfekte dag til cookies. Jeg er i skole og har pause og sørger for at de bliver brugt produktivt, så jeg nåede lige at skrive dette indlæg. Efter skole skal jeg skrive engelskaflevering og i stalden. Og så glæder jeg mig helt åndsvagt meget til efterårsferie. Det bliver så dejligt.


Glædelig tirsdag!




Ingredienser:


GIVER 20 CA. COOKIES


200 g smør

280 g rørsukker

300 g fint rismel

2 tsk. bagepulver

1 æg

1 tsk. salt

200 g nutella

Flagesalt til drys.


Fremgangsmåde:


Forvarm ovnen til 180 grader (over-undervarme).


Beklæd 2 plader med bagepapir.


Rør rismel, bagepulver og salt sammen, og stil det til side. Pisk smør og rørsukker sammen, til de er lyst og luftigt. Pisk æg i, og tilsæt melblandingen gradvist.


Pisk til dejen hænger sammen. Herefter hældes nutellaen i dejen og vendes forsigtigt i. Den skal bare lige vendes et par gange, ikke røres i. Hvis du har tid og tålmodighed har dejen godt af at stå og hvile i alt fra 1 time til 3 dage i køleskabet. Men de kan også bages med det samme.


Form til ca. 20 kugler og fordel på bagepladerne. Giv dem et lille tryk. De skal have meget plads igennem sig, da de flyder en del ud.


Bag cookies i ca. 15 minutter og drys med flagesalt så snart de kommer ud af ovnen. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.