• Theresa Vangsøe

Snaskede glutenfri karamelsnitter

Det her er nok den første opskrift på kage jeg lægger op, som ikke er fyldt med rørsukker. Det er i stedet næsten en helt sund kage. Snitterne er lavet på kun tre ingredienser, mørk chokolade, havregryn og dadler. Men de tre ingredienser kan altså noget helt særligt sammen fandt jeg ud af. Opskriften er her:


Ingredienser


Karamel:

170 g medjool dadler

Evt. lidt salt + vand


Bunden:

180 g medjool dadler

130 g glutenfri havregryn


Top:

40 g mørk chokolade


Fremgangsmåde


Blend havregryn og dadler sammen til bunden. Beklæd en form med bagepapir og fordel det heri. Tryk det ud med en ske og stil på køl.


Blend dadler sammen til karamel til det bliver cremet og lækkert. Tilsæt evt. lidt vand for en mere flydende karamel og smag til med salt. Fordel karamellen over bunden.


Smelt chokoladen over vandbad og hæld ud over karamellen. Fordel forsigtigt. Stil på køl og skær i små snitter når det hele har sat sig.