Pasta med hjemmelavet pesto, ovenbagte tomater og rucolasalat

Det her er en forholdsvis enkel og let ret at lave, som kan spises både til aftensmad og forkost. Skal man have noget med til madpakke, er det en god idé at vælge en slags pasta, som holder sig blød og lækker, selvom den er nedkølet.

“At finde glutenfri pasta som kan holde sig god, selv efter en nat i køleskabet, er ikke det nemmeste. Men det kan lade sig gøre. Noget af den bedste glutenfri pasta jeg har fået, var på en lille restaurent i Toscana. Aldrig siden har jeg ”
Ingredienser


Pesto:

Et stykke parmesan på 2-3 cm.

En håndfuld basilikum

En håndfuld spinat

Ca. 1 dl. olivenolie

Saften fra 1/2 citron

1 fed hvidløg

50 g ærter

50 g pinjekerner


Andet:

Glutenfri pasta 400 g

Et par håndfulde rucola

150 g ovnbagtetomater i olivenolieFremgangsmåde


Kog en stor gryde vand og hæld pasta og 1 tsk. himalayasalt i. Lad pastaen koge til den er færdig og hæld den herefter i en sigte og lad den stå og dampe lidt af.


Rist pinjekerne på en tør pande, til de har taget lidt farve. Saml alle øvrige ingredienser til pesoen i en foodprocessor og blend det hele godt sammen. Tilpas med olivenolie og smag til med citronsaft, salt og hvidløg.


Skyld rucolaen og dræn de ovnbagte tomater fra olivenolielagen.


Find en smuk pande eller skål frem, hæld pastaen her i og rør pestoen sammen med. Vend rucolaen og de ovnbagte tomater i pastaen og spis med det samme.