Verdens bedste jordbærtærte

Vi bagte jordbærtærte 🍓 Rent faktisk har vi over den sidste uge bagt fire! 😱 Og de er alle spist 🙈😂 Ved de sidste tre, piskede jeg fløde til flødeskum og rørte sammen med cremen, inden den kom på kagen og det var altså bare mega godt! Hvis man vil undgå mælk, kan man bruge plantesmør til bunden, havremælk til cremen og så undlade fløden. Her er opskriften:Noget af det som jeg har savnet meget om sommeren, er jordbærtærter. Det bugner med dem i de fleste bagerforretninger det meste af sommeren. Og det er rent faktisk ikke så svært at lave, selvom det godt kan ligne noget af et projekt.


Så smut ud i haven og pluk en håndfuld jordbær eller gå ned til din lokale købmand og køb en bakke. Er jordbær ikke i sæson, kan kagen også laves med andre bær. Brombær, blåbær eller håndbær. Det er også ret godt.


Men de helt klassiske jordbær er nu det jeg kender bedst og er muligheden der, vælger jeg disse.


Ingredienser:


Bunden 140 g mandelmel 24 g brun farin 190 g rørsukker 210 g blødt smør 3 æg 40 g majsmel eller rismel


Creme 2 spsk. Rørsukker 2 æggeblommer 2 dl. Mælk 1/2 vaniljestang 2 tsk. Majsstivelse


Andet 1,25 ml. Fløde 100 g mørk chokolade 500 g jordbærForvarm ovnen til 180 grader.


Rør mandelmel, rørsukker og brun farin sammen. Pisk æg og smør i og pisk det i ca. et minut til det er luftigt.

Rør majsmel eller rismel i.

Beklæd en alm. str. tærteform med bagepapir og fordel dejen heri.


Bag tærten i 20-25 min. til bunden har taget lidt farve. Den sætter sig først helt, når den er kølet ned.


Når kagen er ude af oven, brækkes chokoladen i stykker og lægges oven på kagen. Når den er smeltet, fordeles den ud på kagen med en ske.

Stil kagen på køl, mens cremen laves.


Rør æggeblommer, rørsukker og majsstivelse sammen og stil til siden. Varm mælken op i en gryde og kom æggeblommeblandingen i og kog det op under konstant omrøring.


Så snart cremen har den rette konsistens, tages den af varmen og hældes over i en skål og sættes på køl.


Når kagen skal serveres, piskes fløden til flødeskum og røres sammen med cremen. Fordel cremen oven på bunden og sæt jordbær fint på kagen og den er klar til at blive spist.


Et billede fra min sidste dag på job sidste sommer, inden jeg gik på sommerferie. Jeg havde bagt jordbærtærte og havde min blå sommerkjole på: